CONSELLS DE LA TEVA FARMÀCIA

Sempre que tinguis algun dubte, problema, interès... pots consultar-nos a nosaltres. T'orientarem i assessorarem sobre el tractament a seguir o si cal que consultis el metge especialista.

A continuació t'oferim alguns consells sobre les preguntes més freqüents en funció de la temporada de l'any o temes d'interès general.

Rinitis al·lèrgica vs. refredat

Arriba la primavera i es disparen les al·lèrgies a causa del pol·len de les plantes que es pol·linitzen mitjançant el vent. A vegades es poden confondre amb un refredat comú.

Mucositat, esternuts, congestió nasal, conjuntivitis... són els símptomes clàssics de la rinitis al·lèrgica, també anomenada al·lèrgia estacional. És un trastorn que provoca la inflamació de la mucosa nasal causada per l'exposició a un al·lergen, com els àcars de la pols, pol·len, floridures o epitelis de gos i gat.

De vegades la rinitis al·lèrgica es confon amb un refredat perquè comparteixen símptomes com els mocs, la congestió, els esternuts... Com a pista, per diferenciar-los, els refredats es produeixen sempre a causa d'un virus, el procés dura entre una setmana i deu dies i els símptomes solen anar acompanyats de febre i malestar general.

Segueix els següents consells:

 • Evita els al·lèrgens, si es tracta d'una animal, evita'n el contacte.

 • En el cas de pol·len, és important que coneguis la planta que et produeix  al·lèrgia i evitis estar a l'aire lliure en la seva època de pol·linització o utilitza una mascareta.

 • Si ets al·lèrgic als àcars, prescindeix d'objectes que acumulin pols, com llibres, cortines o moquetes.

 • En cas d'al·lèrgia a les espores dels fongs, cal evitar humitats, arreglar ràpidament les goteres o filtracions que es produeixin a casa, no tenir plantes d'interior i, quan es faci neteja, ventilar i assecar totes les zones.

 • Hi ha medicaments per combatre els símptomes, vine a la farmàcia i t'aconsellarem!

9 tips per a una higiene bucodental correcta

La salut bucodental és un indicador clau de salut, benestar i qualitat de vida en general.

Les patologies bucodentals, com càries, gingivitis, periodontitis, pèrdua de dents... són les malalties no transmissibles més comunes i que ens afecten al llarg de tota la nostra vida. Aquests trastorns limiten la capacitat per mossegar, mastegar, beure, somriure, parlar... Per aquest motiu els dentistes insisteixen en com són d'importants els bons hàbits de salut bucal.

Què cal fer per mantenir una higiene bucal correcta?

 1. Renova el raspall o el capçal cada 3 mesos

 2. Renta't les dents després de cada àpat

 3. Comença des de la primera dent

 4. Usa raspall i pasta de dents adequat a l'edat

 5. No t'oblidis de raspallar també la llengua

 6. Utilitza fil dental o raspalls interproximals

 7. Fes servir col·lutori durant 30 segons

 8. Redueix o evita el consum de sucres

 9. Visita el dentista un cop a l'any

Enllaços d'interès
Logo-mia sense fons petita.png
Com tractar la dermatitis atòpica

La dermatitis atòpica és una malaltia inflamatòria de la pell. Els símptomes més característics són la sequedat de la pell, la picor intensa, la irritació, la inflamació i les lesions del tipus èczema.

És una malaltia hereditària que va i ve i cursa en brots, que es caracteritzen per un augment dels símptomes, de les lesions de la pell i sobretot de la picor intensa. En moltes ocasions, la malaltia està associada també a altres alteracions, com l’asma i la rinitis o la conjuntivitis al·lèrgiques.

Les cures fonamentals de la pell del nen atòpic fonamenten en l’ús de cremes i locions emol·lients que li aportin el que li manca a aquesta pell malmesa. A més, és indispensable una higiene suau i adequada a aquest tipus de pells.

logo mussvital.png

2010 - present

2010 - present